ensimmäinen päivä loppuelämästäni. Tarkoituksenani on alkaa pitämään päiväkirjaa, mihin kirjoittelen elämäntaparemonttini edistymisestä ja siinä ohessa laihtumisesta. Tavoitteenani on 30 kg:n pudotus eli urakkaa on, mutta niin on onneksi aikaa.

Koko tähänastisen elämäni olen ollut pyöreä/ylipainoinen pitkälti väärin opittujen ruokailutottumusten takia. Ne kaikki ihanat herkut vain ovat niin suussasulavia. Ja sopiihan niitä syödäkin, jos vain juhlatilanteissa eikä arkena. Nyt kuitenkin homma on päälaellaan, että herkkuja napostelen arkena ja juhlissa vähemmän. Eli urakkaa on ruokailutottumusten saralla. Varsinkin nyt kesällä sietää olla tarkkana, ettei jäätelöä ja muita tule maiskuteltua liiankin kanssa.

Myös liikuntaa voisi lisäillä hiljalleen. Tykkään liikkua ja peruskuntoni on kohtalainen, sillä kuljen lähes kaikki matkat kävellen, mutta kyllä kunto voisi olla parempikin. Haaveenani on ollut pystyä juoksemaan 10 km, joten ehkäpä se mahdollistuisi elämäntapamuutoksen myötä. Kovasti vain tarvitsen persiille potkimista etten lässähdä alkuinnostuksen mentyä ohi.

Pitää tässä ruveta itseäni myös säännöllisesti punnitsemaan, tosin aina se ei onnistu. Elän tällä hetkellä kahden kaupungin välillä ja vaaka on vain toisessa, mutta kun olen vaa'an luona, käytän tilaisuutta kyllä hyväkseni ja punnitsen itseni. Mutta tästä se lähtee.